Šotor za kampiranje

Vsak komaj čaka počitnice in dopust. Ampak vedno več se jih odloča za dopust kampiranje. Ni lepšega, kot kampirat nekje v naravi. Ampak za kampiranje rabiš opremo, najpomembnejši pa je šotor. Šotor za kampiranje moraš skoraj imeti, če hočeš uživat v naravi.

Šotor

Danes obstaja kar nekaj trgovin, ki prodajajo res kakovostne šotore. Kateri že več let kampiramo, smo že bolj izkušeni in vemo kakšen šotor potrebujemo, tudi če kupujemo novega. So pa družine, ki se na to potovanje hočejo prvič podat. Tisti pa včasih res ne vejo kam v trgovino in kakšen šotor naj kupijo. Štorov je danes na tržišču ogromno, tako velikosti, oblik ter za kaj ga potrebujemo. Imamo navadne ali klasične šotore, mogoče imate kombi in bi radi šotor za kombi in sedaj par let se dobijo že napihljivi šotori. Napihljivi šotor je danes postal prav popularen, saj ne rabimo več palic ampak se napihne in je postavljen v par minutah. Če smo že izkušeni so tudi klasični šotori hitro postavljeni.

Če se prvič odločate za nakup šotora, ne kupovat prek spleta, ampak idite v eno od trgovin, kjer vam bodo tudi pomagali. Najprej morate vedet koliko vas bo v šotoru spalo, kje boste na dopustu, bo bolj hladno ali mrzlo na dopustu. Nekateri šotori imajo dno prešito, tisti so seveda super. Imate družinske šotore, kjer imate precej prostora za svoje stvari in če je slabo vreme še lahko daste not stole. Res vse je odvisno od vas kakšne počitnice boste preživljali. Šotor vas ne bo zdržal samo eno sezono, ampak kar nekaj let boste z njim hodili lahko na dopust. Zato ne kupovat cenejših, ampak raje gledajte na kakovost. Tudi zelo različne oblike lahko danes že dobite, da o barvi ne govorim. Šotor je res dobra izbira in kampiranje v naravi je nekaj čudovitega. Ko boste prvič šli, ne boste več hoteli v hotel ali apartma, ker kampiranje je pravo doživetje.

Rate this post