Zakaj so sončne elektrarne prava izbira

sončne elektrarne

Dan danes se vse več ljudi odloči za namestitev sončne elektrarne na svoj dom, ker je zelo okolju prijazen način za pridobivanje elektrike zraven pa lahko še prihranimo kakšen evro. Še več o njihovi ponudbi pa si lahko ogledate na www.ekofrank.si/soncne-elektrarne/, kjer imate vse razloženo.

sončne elektrarne

Torej zakaj so sončne elektrarne tako pametna izbira? Prvo kot prvo zato ker si s tem zagotovite brezplačno energijo in ste s tem neodvisni od ostalih elektrarn, poleg tega pa si še zagotovite brezplačno energijo za ogrevanje, hlajenje in pa vse ostale električne potrošnike v vašem objektu. Kot drugo je dolgoročna investicija, katera se vam bo povrnila po približno 7 do 8 letih uporabe in po tem času ne boste imeli več kakršnih koli stroškov glede električne porabe. Vsi pa tudi vemo kako zadnje čase vse bolj naraščajo cene energije in tako pridemo do tretje prednosti, ki je seveda neodvisnost od naraščanja cen električne energije, tako da se ne boste rabili več ukvarjati z naraščanjem cen in boste tako imeli manj skrbi. Ker pa so vgradnje sončne elektrarne strateška usmeritev države, vam bo država tudi nudila subvencijo pri izgradnji, ter boste tako imeli manjše stroške. Nudi vam 180 na kilovat instalirane moči sončne elektrarne, na voljo pa so vam tudi ugodni krediti s subvencionirano obrestno mero, to pa pomeni da boste lahko svojo investicijo odplačevali z prihranki, ki jih boste imeli pri uporabi sončne energije.

Koliko energije pa proizvedejo sončne elektrarne glede na lokacijo objekta in pa naklon njene strehe? Največji izkoristek bom dobili, ko bo sonce sijalo na streho pod kotom 90 stopinj na sončne celice, to pa lahko samo dosežemo kjer se naklon in smer sončnih celic prilagaja poti sonca.

Torej sončne celice so primerna izbira za vsakogar ki si želi prihraniti pri denarju in pa s tem pomagati okolju.

Rate this post