Ali je parket najboljša talna obloga?

parket

Izbiranje kakovostnega parketa je pomembno za vsakega lastnika doma in notranjih oblikovalcev. Parket je eden od najpomembnejših delov za dekoracijo doma in domske estetike, saj lahko doda veliko pri žanru sobe, ki lahko pusti drugačen vpliv na človeka glede na stil obloge, kot pri minimalizmu s temnejšimi barvami. Minimalizem pa  ni edini stil sobe, saj si lahko po ugodni ceni kupite parket, kot je na primer ameriški oreh, ki lahko doda vašemu domu izgled razkošja in luksuza. Pri nakupu lesenih oblog lahko izbirate med številnimi vzorci, barvnimi  kombinacijami in dimenzijami, ki popestrijo različne arhitekturne stile ter prostorske razporeditve. Vse različne sloge lesenih oblog lahko najdete pri https://www.megaflor.si/parketi/.

parket

Pri nakupu pravega parketa je pomembno vključevati več faktorjev, kot so:

  • barva, ki lahko kompletno spremeni izgled sobe ali celo celotne hiše
  • naoljnati oz. lakirani parket, saj pri naravno oljnatih parketih je vzdrževanje enostavnejše saj se preparat doda ob obremenjenih prostorih, medtem ko pri lakiranemu pa je potrebna popolna odstranitev starega laka
  • slog
  • vrsta obdelave
  • vrsta lesa
  • sistem spajanja, za enostavno ali bolj zahtevno inštalacijo ali izmenjavo

Za dolgotrajno uporabo v prostorih z veliko pohištva in ljudi kot naprimer dnevna soba je pomembno, da izberete trdnejši tip parketa, saj je pohištvo najpogostejši zločinec pri površinskih poškodbah in udrtin na mehkejših tipih parketa. Eden od najbolj znanih in čudovitih parketov je narejen iz hrastovega lesa, ki je tudi izjemno trpežen in dolgotrajen v prostorih kjer se mehkejši parketi hitreje opraskajo in poškodujejo. Z izbiro parketa kot glavno talno podlago lahko prostor vizualno dvignete in mu dodate globino.

Postopek polaganja parketa je ponavadi zelo prašen vendar pri Megaflor uporabljajo samo najnovejše stroje in pripomočke vključeno z brez prašnim sesalcem, ki jim omogoča hitrejše , čistejše in kvalitetno delo.

Izbira pravega parketa ni treba biti težka in dolgoročna saj se lahko povprašate pri Megaflor z njihovimi strokovnjaki da izberete pravo talno oblogo za vaš dom ali stanovanje.

5/5 - (1 vote)