Sončne elektrarne; prihodnost energetike

sončne elektrarne

Da je energija Sonca odličen način, s pomočjo katerega lahko pridobivamo elektriko, vemo že vsi. Vendar pa marsikdo še vedno misli, da so sončne elektrarne zelo težko dosegljiv cilj. Temu danes ni več tako, zato si preberite,   kako do cenovno ugodne sončne elektrarne lahko pridete tudi vi. Tudi pri podjetju Sol Navitas se trudijo, da bi kar največ gospodinjstvom omogočili nakup sončne elektrarne. Čeprav gre na prvi pogled za cenovno nekoliko višjo investicijo, pa ste lahko prepričani, da se vam bodo prav vsa vložena finančna sredstva že v nekaj letih povrnila.

sončne elektrarne

Naj v vašem domu posveti Sonce

Projekt izgradnje sončne elektrarne zna posamezniku predstavljati kar velik problem. Zelo dobro je namreč potrebno poznati zakonodajo, pravilno urediti dokumentacijo in ustrezne pogoje za samo izgradnjo samooskrbne elektrarne. Ko se odločite, da bo tudi v vašem domu posijalo Sonce, je smiselno celoten projekt zaupati strokovnjakom. Eno takih podjetij je tudi vodilni ponudnik sončnih elektrarn pri nas, Sol Navitas. Namesto vas bodo uredili vso potrebno dokumentacijo, izpeljali celotem projekt izgradnje sončne elektrarne in vam jo na koncu tudi priklopili. Vaša edina naloga je, da jo boste s pridom uporabljali.

Zelo spodbudna novica pa je tudi, da si lahko pri sami postavitvi lastne elektrarne za samooskrbo pomagate z zato predvidenimi sredstvi. Tako bo vaša sončna elektrarna cenovno veliko bolj ugodna, kot bi bila brez omenjene pomoči. Govorimo o posebni finančni subvenciji, ki jo podeljuje Eko sklad. Trenutna pomoč za postavitev sončne elektrarne predvideva 180 EUR subvencije Eko sklada na kilovat inštalirane moči elektrarne.

So pa pri Sol Navitas svojim strankam omogočili tudi različne oblike financiranja in obročnega odplačevanja. Če temu prištejete še prej omenjeno subvencijo, ki dobo odplačevanja še dodatno zmanjša, hitro ugotovite, da ne gre le še za en projekt o katerem lahko samo sanjate. S skrbnim načrtovanjem in preudarnim ravnanjem, boste tako svojo novo zaveznico pri pridobivanju elektrike odplačaliže v nekaj letih.

Rate this post