Zakaj so leksan plošče boljše od drugih kritin

leksan plošče

Leksan plošče so izdelane iz umetne mase, zato so lahke, trdne in prozorne. Tukaj so informacije o leksan ploščah, ki jih lahko nabavite po ugodni ceni. Lahko vam jih razrežejo na primerne kose ali tudi zmontirajo na obstoječo in novo konstrukcijo. Leksan plošče se uporabljajo za nadstreške nad vrati, okni, balkonih in na terasah, za ga garaže ali tudi zimske vrtove in rastlinjake, saj so neodporne na vse vremenske razmere in skoraj večne. Kupite lahko tanjše ali debelejše, polne ali votle.

leksan plošče

Katere leksan plošče so za vas primerne, je odvisno od tega, čemu so namenjene in kakšno površino bodo pokrivale. Če vam to ni povsem jasno, je najbolje, da se obrnete na prodajalca, ki vam bo zastavil nekaj vprašanj in vam bo potem povedal, kaj je za vas najbolje. Če se odločite, da vam mojstri montirajo plošče in konstrukcijo, pa se lahko prej oglasijo pri vas in si ogledajo situacijo ter vse premerijo.

Leksan plošče bodo mojstri nato razrezali na primerne kose. Naredili bodo nosilno ogrodje, ki je lahko leseno ali jekleno. Nosilna konstrukcija mora biti izjemno močna, da zdrži na primer sneg, ki se lahko nabere na nadstrešku. Zdržati pa mora tudi močan veter. Toča pa ploščam ne naredi nobene škode. Mojstri poskrbijo, da vse skupaj zgleda izjemno lepo in da je v skladu z vašo stavbo. Za domačije ponavadi uporabijo lesene konstrukcije iz masivnih brun, za modernejše hiše in poslovne stavbe pa jeklene konstrukcije. Vse dobro zaščitijo tako, da jih ni treba nič vzdrževati ali popravljati.

V primerjavi z drugo kritino, so leksan plošče cenovno izjemno ugodne in so tudi zelo preproste za montažo. Zato jih lahko namestite tudi sami. Možno jih je namestiti na že obstoječo konstrukcijo, če je v redu in trdna ali pa narediti novo. Nadstreški lahko stojijo kjerkoli, praktično omejitev ni.

Pridejo pa prav, da smo na suhem ali da je avto na suhem, ko so vremenske neprilike in da so okna ter vrata, pa tudi terasa, zaščiteni pred propadanjem. Njihova velika prednost je v tem, da so prozorne, kar pomeni, da skoznje sije sonce in je pod njimi svetlo brez, da bi uporabili luči. Zato boste prihranili na elektriki. So pa UV zaščitene tako, da ni sevanja.

Rate this post