Robotske kosilnice, prihodnost za popolne zelenice

robotske kosilnice

Tehnološke inovacije v področju vsakdanje avtomatizacije so prinesle razne naprave za olajšanje domačih opravil. Zaradi stresnih služb in hitrejšega tempa življenja, robotske kosilnice postajajo vse bolj priljubljene. Vaša kosilnica prejema ukaze preko pametnega računalnika vgrajenega v kosilnico. Napredni računalnik v kosilnici omogoča nadzorovan proces saj poteka v omejenem prostoru ki ste ga sami odmerili. Polnjenje je tudi avtomatizirano saj kosilnice same ocenijo kdaj je čas za polnjenje in se odpravijo na polnilno postajo brez človeške pomoči.

Robotske kosilnice dosegajo hrupni nivo le okrog 70 db kar je v primerjavi z navadnimi kosilnicami do 30 db manj.  Kosilnica je kos naklonom do 45% in se znajdejo na neravnem terenu. zadnja kolesa so ojačana, da ostane fiksirana na travnik in imajo boljši oprijem ob večjih naklonih.  Za varnost so kosilnice opremljene z občutljivimi senzorji, ki kosilnico preusmeri v primeru ovire in spremeni svojo pot za izognitev ponovnega trka.  Ob zadetku objekta ali v situaciji kjer se ne more premikati se kosilnica avtomatsko ustavi. kosilnica omogoča tudi različne vzorce košnje, s tem lahko uredite travnik kakor koli želite. Za delovanje uporabljajo zmogljive akumulatorje namesto bencina za bolj okoljevarstveno delovanje.

Kosilnice se razlikujejo po obsegu in širini delovnega območja. Namenjene so za delo v vseh vremenskih razmerah čeprav ni priporočeno izpostavljanje kosilnice prevelikim vročinskim naporom. Rezila so ergonomsko oblikovana za enakomerno striženje po celotni dolžini na različnih naklonih.  Dodatna funkcija je košenje ob določenih časih in glede na višino travnatih bilk. s pomočjo GPS sistema lahko vedno preverite kje se robotska kosilnica nahaja.

Kosilnica med košnjo uporablja metodo mulčenja, kar pomeni da se trava prirezuje in jo enakomerno razpihuje po površini. S tem procesom se rastlin ne uničuje in jim ne prikrajša dovod hranil ter se v zemlji nanaša več hranil saj zelenice ne prekriva odeja zadušljive trave.

 

Z nakupom robotske kosilnice bo vaš travnik izgledal bolje kadar koli prej brez napora košnje.

Rate this post