Kako se lahko olajša osteoporoza in njene posledice

osteoporoza

Osteoporoza prizadene precej ljudi, predvsem starejše ženske. Kako si pri osteoporozi pomagati si preberite tukaj https://therapia-dom.si/osteoporoza/, kjer je veliko informacij o tem, kako si olajšati to oblezen ter izboljšati kakovost življenja. Najnovejša dognanja so pokazala, da je osteoporoza bolezen, ki je predvsem problem napačne prehrane, zato jo je vedno več. Pred letom 1991 jo je bilo bistveno manj, ker so tudi zdravnik imeli pravilno informacijo, da jo predvsem povzročajo mleko in mlečni izdelki živalskega izvora. Zaradi te industrije, ki je tako močna postala, pa se je razširila napačna informacija, ki je ravno nasprotna temu, kar smo prej povedali.

osteoporoza

Osteoporoza je bolezen kosti in hrustanca in kosti postanejo porozne, luknjaste ter hrustanec izginja, ker telo ne absorbira več kalcija, kar povzročijo mlečni izdelki živalskega porekla. Zato se priporoča uživanje kalcija naravnega rastlinskega izbora. Največ ga vsebujejo makova semena. Ne bo pa nič pomagalo, če se ne opusti vzrok problema pomanjkanja kalcija.

Ko se pojavi osteoporoza je treba ukrepati takoj najprej s spremembo prehrane in nato še z gibanjem ter pravilnim zdravljenjem. Velikokrat je fizioterapija zelo uspešna. Fizioterapevti pomagajo pri gibanju in tudi s posebnimi stroji, ki spodbujajo celice k rasti. Namreč pri osteoporozi je problem tudi, ker niso samo luknjate kosti, ampak ves organizem z želodcem in črevesjem vred.

Osteoporoza se lahko na te načine precej olajša in v nekaterih primerih, ko se ljudje držijo dosledno prehrane, se lahko tudi odpravi. Vendar je vse odvisno od vas, koliko se boste za svoje zdravje zavzeli in angažirali, takšen bo uspeh. Na srečo so fizioterapevti tako usposobljeni, da lahko človeku tudi vlijejo voljo in veselje do zdravljenja. Še posebej se to zgodi, kose kažejo že prvi znaki izboljšanja.

Na zgornji povezavi so zanesljivi in izkušeni fizioterapevti, ki vam bodo lahko pomagali. Pregled je brezplačen in pošteno vam bodo povedali, koliko se lahko vaša bolezen izboljša in kako.

Rate this post