Kako odpraviti bolečine v križu na naraven način?

bolečine v križu

Bolečine v križu danes dejansko skoraj vsak občuti neglede na starost zaradi naše kulture in načina življenja. Že od malega sedimo na stolih. Največ pred televizijo, v šoli, na delovnem mestu in celo za zabavo, med jedjo, torej skoraj ves čas. Zato se lahko sčasoma pojavijo hude bolečine v križu, ki so posledica tega, da sedimo preveč, nepravilno in da popustijo mišice našega hrbta. Take bolečine pa povzročijo tudi nekatere bolezni, kot so osteoporoza in podobno, ki vplivajo na sme kosti, hrustanec in mišice. Vendar obstaja rešitev, da se to popravi in da se bolečina zmanjša ter popravi.

bolečine v križu

Bolečine v križu lahko takoj olajšate z nekaterimi obliži, v katerih so močna zelišča in vplovejo na tkiva ter jih omrtvičijo. Vendar to ni dokončna rešitev, le toliko, da lahko živite in tudi kaj postorite brez res velikega trpljenja. Med tem časom morate dleti na sebi. Delajte vaje za hrbtenico, ki vam jih predpiše fizioterapevt. Fizioterapija je tudi način, kako takoj odpravite hide bolečine in postopoma se vse bolečine v hrbtu zmanjšajo ter odpravijo. Seveda je to odvisno od poškodbe in vaše starosti. To pa preveri prej terapevt.

Postopoma boste zmanjšali bolečine v križu tako, da boste delali vaje in ojačali hrbtne mišice. Odpraviti morate tudi vzrok bolečin. Če gre za dolgotrajno sedenje, potem morate se več gibati in tako razmigati boleči del hrbta ter ga razbremeniti pritiska in stresa.

Bolečine v križu boste odpravili tudi tako, da boste nabavili dobro trdo posteljo za vašo hrbtenico, da se bo med počitkom spočila. Nujno morate nabavit tudi ortopedski stol oziroma tak, ki vam bo pomagal, da se bolečina v hrbtu zmanjša. Morate imeti oporo za ledveni del, za hrbet in za glavo. Vaj bo stol tako visok, da boste imeli noge pot koto 90 stopinj. Tudi roke na mizi morajo biti pod tem kotom.

Rate this post