Z ločevalno dieto do trdnega zdravja in odpornosti

ločevalna dieta

Ločevalna dieta je ena izmed številnih shujševalnih diet, ki jih danes poznamo, je pa zelo učinkovita, če zares spremenimo prehranjevalne navade, kot je njen dejanski namen. Velja neko prepričanje, da je potrebno čim bolj kombinirati in mešati živila med seboj,  vendar se je pri mnogih ljudeh izkazalo, da to ni dobro. Ločevalna dieta je podrobno opisana na https://www.info24.si/locevalna-dieta/ in jo lahko preizkusite sami, saj ni nevarna je pa zelo zanimivo izkustvo in morda vam bo prav prišla.

ločevalna dieta

 

Ljudje so od nekdaj jedli enolično in so bili bolj zdravi, kot smo zdravi danes. Če so jedli enolončnice ali mineštre, so jih v velikih kotlih kuhali skoraj ves dan za vse družinske člane skupaj, kar smo tudi sami preizkusili in je dobro delovalo. Ločevalna dieta pride prav, če nismo zdravi in moramo poskrbeti za svoje zdravje z bolj zdravo hrano. Posledično se zgodi tudi to, da iz telesa odteče stara voda ter izgubimo nekaj celulita, zato se zmanjša tudi telesna teža.

Ločevalna dieta predpisuje, da med seboj ločujemo živila in jih ne mešamo, razlog pa je, da ima vsaka hrana svoje encime, ki se med seboj tudi izključujejo, zato se hrana ne more prebaviti dobro ter zastaja v črevesju, kar povzroča zastrupljanje telesa, krvi, obremenitev jeter in ledvic ter slabo izločanje blata, ki lahko traja tudi po nekaj dni.

Ločevalna dieta določa, da jemo sadje samo zjutraj in ga ne mešamo med seboj, sploh ne sorodno sadje. Če je možno, imejmo tisti dan samo sadni dan. Nato si dneve razdelimo na beljakovinski dan, žitni dan, zelenjavni dan in vodni dan, ki naj bo vsakega 29. v mesecu.

Pri ločevalni dieti je najpomembneje, da ne mešamo med seboj beljakovin, sadja in beljakovin, žitaric in beljakovin, maščob in škroba ter beljakovine. Če jemo kruh, potem jemo samo kruh, ki mu lahko dodamo zelenjavo, ki se lahko meša z vsem, razen s sadjem.

Rate this post