Katera otroška postelja je za vašega malčka najboljša

otroška postelja

Otroška postelja je izdelana posebej za dojenčke in tudi starejše otroke, dobite jo tukaj https://www.mali-vragci.si/otroske-posteljice-in-zibelke in jo lahko naročite domov. Otroška postelja za dojenčke je lahko košek ali zibelka, da se v njej otrok dobro počuti, ker je majhna in ga obdaja z vseh strani, zato ne more pasti. Največkrat je opremljena z igračami, da se zavijajo otrokovi možgani skozi aktivnost, gledanje in mahanje z rokami, ker s tem razvija svoje živčevje. Nekatere posteljice so narejene tako, da jih je možno namestiti ob postelji mame, odpreti pregrado in da sta otrok in mama povezana, kar je za otrokov razvoj in čustveno življenje izjemno pomembno.

 otroška postelja

Otroška postelja se hitro spremeni, ko otrok raste in je potrebno kupiti večjo. Vendar ne preveliko, da bo otrok imel občutek, da je še vedno na varnem, kot je bil v maternici. To posteljico lahko uporabite tudi za več otrok, če jih boste imeli, zato je ne zavrzite, ko jo otrok preraste. Lahko pa jo tudi podarite in naredite dobro delo družini, ki težko zbere za tako posteljico za svojega malčka. Tako bo vaša otroška postelja imela več namenov in funkcij.

Kakovostna otroška postelja naj bo vedno izdelana iz naravnih materialov. To pa zato, ker materiali izhlapevajo in otrok še nima razvitih pljuč ter obrambnega mehanizma, zato je dobro, da je vse okoli njega naravno in da ne poškoduje njegovega telesa. Pazite tudi, da bo ležišče ravno prav mehko in ne pretrdo ter tudi ne premehko, ker se bo na ta način njegova hrbtenica najbolje razvijala. Otrok je zelo lahek, zato mora biti ležišče nekoliko mehkejše.

Postelje za otroke so lahko nevtralne za oba spola, lahko pa izberete tudi tematske za dečke ali za deklice. Vendar opazujte svojega otroka, kaj mu je dejansko všeč neglede na spol, saj imajo nekatere deklice raje avtomobile in dečki roza barvo. Izberite tako posteljico, na katero otrok dejansko reagira, saj bo del njegove sobe in življenja. Pomembno je, da se otrok dobro počuti, daj e soba svetla in razgibana in da ima veliko veselja za igranje, ker ga bo igra seveda razvila v zdravo osebo.

Pri otrokovem razvoju ima postelja izjemno vlogo, ker mora otrok veliko spati, saj raste izključno takrat, ko spi. Med spanjem se namreč aktivira njegov rasni hormon.

Rate this post