6 razlogov zakaj obiskati Gorenjsko

Gorenjska velja za eno najlepših regij v Sloveniji, zato se izplača odpraviti tja za nekaj dni. Na spletni strani https://apartmaji-slovenija.com/ si najprej rezervirajte apartma, ki vam bo omogočil, da se boste lahko po napornem raziskovanju okoliških krajev spočili v udobnem apartmaju, prav tako pa vam bo apartma na Gorenjskem služil kot odlična izhodiščna točka za raziskovanje okoliških krajev.

Na Gorenjskem imate zelo veliko zanimivosti, ki bodo verjetno pritegnile vašo pozornost, zato smo se odločili, da o njih napišemo članek, da vas prepričamo o tem, da bi bilo dobro narediti kakšen izlet v te kraje. No, pa da ne bomo predolgi, bi se kar lotili naštevanja 6 glavnih razlogov, zakaj se izplača odpraviti na Gorenjsko in kaj vse lahko pričakujete, da boste v teh krajih si lahko ogledali:

1.) Odpravite se na Bled, ki velja za največji biser Slovenije

bled slovenija

Bled je med Slovenci, predvsem med Ljubljančani zelo priljubljena izletniška točka. Če bi se radi odpravili na zanimiv izlet, bo vsekakor Bled prava izbira. Nekateri celo pravijo, da bi si ga vsak Slovenec moral vsaj enkrat v življenju ogledati, saj je Bled nekaj zares posebnega, prav tako pa predstavlja velik ponos slovenskega naroda.

2.) Obiščite Bohinjsko jezero, ki vas bo očaralo s svojo lepoto

Bohinjsko jezero se od Blejskega nekoliko razlikuje. Je bistveno bolj “naraven”, saj okoli njega še ni toliko hiš in ostalih objektov, kot je to naprimer na Bledu. Bohinjsko jezero je zelo priljubljeno predvsem v poletnih mesecih, ko se je mogoče v tem jezeru kopati, kar je zares zelo prijetna izkušnja. Bohinjsko jezero je seveda mogoče obiskati tudi v drugih letnih časih, le kopanje bo skoraj zagotovo nemogoče, saj se voda v tem jezeru kaj hitro ohladi.

3.) Najemite kolo in se odpravite na raziskovanje okoliških krajev

V kolikor ste ljubitelj kolesarjenja vam na Gorenjskem ne bo zmanjkalo poti, ki jih je s kolesom zares vredno obiskati. Odpravite se lahko na številne kolesarske izlete in tudi daljše ture, vsekakor pa je priporočljivo, da imate vsaj nekaj kondicije za kolesarjenje, saj je na Gorenjskem kar precej hribovito in vsekakor ne bo prijetno, če se boste v tem trenutku prvič letos usedli na koli. Dobrodošlo je premisliti o tem, kakšna pot je pred vami, saj boste tako lažje ocenili ali boste zmogli ali ne.

4.) Oglejte si prizorišče smučarskih poletov v Planici

Poleti v Planici so svetovno znani. Planica velja za eno največjih letalnic na svetu zato je obisk le te lahko zares zelo zanimiv. Planica letos žal ni gostila smučarskih poletov, saj je trenutno v naši državi razglašena epidemija korona virusa, toda verjamemo, da si bo polete v Planici mogoče ogledati že naslednje leto, ko bo, vsaj upajmo da bo, korona virus že preteklost.

5.) Zelenci – preprosto morate si jih ogledati

Zelenci so krasna lokacija, kjer vam bo zastal dih. Zelenci vas bodo s svojo svojo barvo preprosto očarali. Poskrbite, da boste imeli s seboj fotoaparat ali pametni telefon, ki vam bo omogočil snemanje dobrih fotografij. Na tej lokaciji so že številni ljudje ustvarili zelo lepe fotografije in verjamemo, da bo uspelo tudi vam, saj je kader na tej lokaciji tako zelo lep, da preprosto ne morete narediti slabe fotografije. Zelenci so zelo lahko dostopni, ta izlet pa je relativno kratek, zato vam svetujemo, da na seznam, kaj si boste na Gorenjskem v enem dnevu ogledali dodate še kaj.

6.) Kranjska Gora z jezerom Jasna na čelu

Kranjska Gora se nahaja zelo blizu zelencev in svetujemo vam, da si jo ogledate. Še posebej v zimskem času je Kranjska gora nekaj zares posebnega, saj je tu prav prijetno romantično vzdušje. Svetujemo vam, da si vzamete dovolj časa in jo dodobra raziščete, prav tako pa vam sporočamo, da se v Kranjski gori nahaja kar nekaj zelo dobrih restavracij, kjer se boste lahko prepustili kulinaričnim razvajanjem.

5/5 - (1 vote)