Zobni vsadki ali implantologija

Veliko ljudi trpi z slabimi zobmi ali pa izpadanjem zob, kar vpliva tudi na njihovo samozavest in razpoloženje, saj zaradi bolečine tudi nimamo energije za določene stvari. Bolečina v zobu se lahko razvleče tudi v močne glavobole zaradi živcev. Če se vam je začelo pojavljati izpadanje zob ali pa je bilo kaj narobe z zobom in imate zdaj luknjo, vam lahko pomagajo zobni vsadki ali implantati, ki nadomeščajo vaš tari zob in razlika med vašim ter novim je skoraj ne opazna ali pa sploh ni opazna. Zobni vsadki so veliki približno med 6 do 16 mm oziroma odvisno od velikosti vaših naravnih zob, da po tem ni prevelike razlike. Uporablja se jih za nadomestitev zob. podporo mostov ali pa zobnih protez, narejeni iz titana, ki je biokompatibilna kovina (lahko se zarastejo z kostjo in ne povzročajo nobenih alergijskih reakcij. Več si lahko preberete še na spletni strani Kirurgija Debevec: https://www.kirurgija-debevc.si/zobni-vsadki/

zobni vsadki

Zobni vsadki imajo kar nekaj pozitivnih lastnosti, kot so estetska in funkcionalna rehabilitacija, ni potrebe po brušenju ostalih zob za mostiček, ne povzročajo občutka tujka in omogočajo osteopercepcijo, preprečuje brezzobost zaradi izgube kosti in poleg tega omogočajo dobro sidranje snemljive zobne proteze. Ampak zobni vsadki niso primerni za vse, saj ti ne morejo preživeti v ustih z slabo ustno higieno, saj lahko pride do bakterijske okužbe, ki lahko privede izpadanje zob še ostalih drugih zdravih zob.

Če imate torej tudi vi kakšne problem in se vam zobni vsadki zdijo idealna rešitev, se lahko na svoj termin naročite pri Kirurgiji Debevec z kontaknimi podatki navedenimi na dnu njihove spletne strani ali pa na okvirčku ”kontakt”, kjer boste našli njihovo telefonsko številko in email naslov. Zobni vsadki vam bodo prinesli nazaj izgubljeno samozavest in lep nasmeh, kateri bo nasmejal tudi ostale in vam bodo zavidali vaši lepi ustni higieni. Zobje povejo veliko o človeku.

Rate this post