Wifi domofon lahko povežete s pametnim telefonom

wifi domofon

Video domofoni in wifi domofon sta vse bolj priljubljeni in iskani napravi za domačo uporabo. Zakaj ga torej ne bi imeli tudi vi? Nakup wifi domofona je zelo enostaven – naročite ga lahko kar preko spleta, če pa se želite pred nakupom dobro informirati o vseh podrobnostih tovrstnih naprav oz. zgolj ne veste, katera izmed naprav bi bila za vas in vaš dom najboljša izbira, se lahko odpravite v vse tehnične trgovine, ki se ukvarjajo s prodajo wifi ali video domofonov in prijazni svetovalci vam bodo zagotovo znali pomagati in svetovati glede nakupa.

Wifi domofon vam omogoča, da ga povežete s pametnim telefonom in tako lahko z morebitnimi obiskovalci vašega doma komunicirate tudi, ko vas ni doma. Prednost wifi domofona je tudi ta, da ga lahko povežete z več pametnimi napravami in tako na klic odgovori tisti član družine, ki se pač prvi oglasi. Nekateri domofoni so opremljeni tudi s funkcijo odklepanja vhodnih vrat in pomika vrat ograje na daljavo, kar vam še posebej pride prav, če ste nekje daleč na potovanju, medtem pa vam želi vaša hčerka na dom dostaviti nek paket ali kaj podobnega. Obiskovalce lahko torej sprejemate kar iz udobja svojega naslanjača.

wifi domofon
Video domofoni so nekakšen varnostni mehanizem vašega doma – v vsakem trenutku namreč lahko preko kamere pogledate, kaj se dogaja pred vrati vašega doma ali ograje in se tako, še preden obiskovalca spustite v hišo, prepričate, kdo pravzaprav prihaja. Če wifi domofon povežete s pametnim telefonom lahko dogajanje spremljate kadarkoli in kjerkoli ste. Posnetke obiskovalcev lahko tudi shranite na telefon in si jih pozneje ogledate – to vam lahko zelo koristi, če se zgodi, da ugotovite, da nekdo skuša vlomiti v vašo hišo medtem ko vas ni doma.

Tovrstni domofoni so narejeni tako za podnevi kot tudi za ponoči, saj ima večina izmed njih vgrajene posebne diode, ki neopazno osvetlijo okolje, s čimer je kakovost snemanja enaka kot podnevi.

Rate this post