VARČEVANJE ZA LEPO PRIHODNOST

Varčevanje je super odločitev za vse, ki si želijo lepšo prihodnost. Nekateri varčujejo za dopust, nekateri za otrokovo prihodnost, nekateri pa za svojo starost. Kaj je lepšega, kot če lahko po zaključeni delovni dobi brezskrbno uživaš v starosti, ker veš, da si pridno varčeval. Tudi za mlade je varčevanje smiselno in na nek način tudi potrebno. Prav je, da tudi otroka naučimo, da če si hoče kupiti kakšno dražjo stvar, bo moral sam varčevati.

 

varcevanje

Če damo vsak dan že samo en evro na stran, se čez nekaj časa nabere kar lep kupček. Otroku lahko kupimo prav poseben šparovček v obliki živalice ali z motivom njegove najljubšega risanega junaka, da bo šparanje še bolj zanimivo. Naučimo ga, da vsak dinarček, ki ga dobi od babic in dedkov, zobne vile ali pa kot nagrado za pokošeno travo, lahko da v svoj šparovček za varčevanje. Tako si bo lahko čez čas čisto sam kupil tisto veliko igračo, ki si jo že tako dolgo želi. Verjetno jo bo znal tudi bolj ceniti, ker bo vedel koliko časa je bilo potrebno varčevati, da si jo je lahko kupil.

Naše babice so varčevale tako, da so dodaten denar skrivale v nogavici in ga potegnile ven šele, ko je bil res hud primanjkljaj. Včasih so živeli bolj skromno in niso varčevali za luksuz, ampak za osnovne dobrine. Danes pa je varčevanje namenjeno predvsem temu, da si privoščimo nekaj več, nov avto, večjo hišo ali pa lep dopust. Seveda je v teh časih zelo pomembno, da varčujemo tudi za starost. Namesto, da denar skrivamo v nogavici, je bolj primerno, da ga nesemo na banko in pri njih odpremo varčevalni račun. Tako bodo rasle tudi obresti in privarčevali bomo še več.

Kaj je lepšega, kot ko čez nekaj časa pogledaš na varčevalni račun in ugotoviš, da si privarčeval lepo vsoto, s katero si lahko privoščiš nekaj lepega. Varčevanje je prava odločitev, če želimo sebi in svojim otrokom lepšo prihodnost.

Rate this post