Varne in priljubljene uteži

Utezi

Uteži ali utež je pripomoček, ki ga uporabljamo pri telovadbi oziroma natančneje za pridobitev telesne moči ali izgubi maščobe. Uteži se razlikujejo glede na namen uporabe ali vaje, ki jo bomo izvajali.

Utezi

Kako lahko pridobimo mišično maso ali izgubimo odvečno maščobo je dandanes zelo širok pojem saj je načinov za izgubo teže ali pridobivanje mišic zelo veliko. Uteži so tisti osnovni pripomočki pri treningih, ki jih uporabljajo skoraj povsod saj je to najboljši način za kvalitetno izveden trening. Poznamo uteži različnih velikosti in različnih tež. Za zgornji del telesa po navadi uporabljamo majhne ročice z fiksnimi utežmi, ki jih nato stopnjujemo ko napredujemo in postanemo močnejši, lahko pa uporabljamo tudi dolge palice na katere nalagamo želeno težo v kilogramih.

Seveda mora biti izvedba vsake vaje pravilna in skrbno nadzorovana, saj bi v primeru nepravilnosti izvedbe ali nepazljivosti lahko prišlo do poškodb. Uteži so narejene iz kakovostnih materialov saj vam nudijo dober oprijem tudi po potnih izvedbah, ki ste jih nameravali narediti. Materiali, ki se uporabljajo pri utežeh so po navadi železne in gumirane, za domačo uporabo pa si nekateri pomagajo kar sami in si izdelajo svoje iz materialov, ki jih imajo na voljo. Po navadi je to cement ali železje, ki ga nato vlijejo v kolute in si tako ustvarijo svoje pripomočke s katerimi bodo izvajali treninge. Dandanes je industrija pripomočkov za fitnes zelo široka, saj je fitnes zelo popularen in zdrav način življenja, za katerega se odloča vedno več posameznikov. Utež lahko uporabljamo skoraj, da pri vsaki vaji saj nam utež omogoča dodatno breme, ki nam otežuje delo in s tem pomaga našim mišičnim tkivom, da rastejo in se razvijajo.

V fitnes centrih lahko uteži najdemo skoraj, da na vseh naprav, ki so namenjene telovadbi in nudijo vam nudijo kakovosten in sproščen trening, saj lahko svoj fokus usmerite prav na tisti del telesa, ki si ga želite oblikovati.

Rate this post