Prezračevanje ali rekuperacija v našem prostoru

rekuperacija

Nevšečnost, ki nam povzroča največ težav, predvsem v poslopjih starejše gradnje je zagotovo vlaga. Ko kupimo že obstoječo stavbo, morebiti starejše gradnje, je redkost, da v prostoru ni prisotne vlage. Z enakimi težavami se srečujejo tudi stanovalci v večjih stanovanjskih naseljih. Pri prenovi objekta nam lahko pomaga rekuperacija. Na naslednji spletni strani si lahko poiščete več informacij o postopku rekuperacije https://www.elteh.si/rekuperacija/.

Omenjeni način prezračevanja bivanjskih in poslovnih prostorov, ki mu lahko rečemo tudi rekuperacija, je v določenih trenutkih nujen postopek pri gradnji. Vemo, da so danes gradnja drugačna, oziroma se uporabljajo drugi materiali kot včasih. To pomeni, da so naši prostori tudi bolj zatesnjeni in ima svež zrak nekoliko več težav z vstopom v naš prostor. Sama rekuperacija je postopek zračenja naših prostorov, in nam močno lahko pomaga tudi v boju z vlago. Obenem pa lahko poudarimo, da nam hiter tempo življenja narekuje tudi kvaliteto življenje, saj preživimo več časa v zaprtih in zatesnjenih prostorih. V naših domovih je potrebno razmisliti tudi o zadostnem zračenju prostora. Nezadostno zračenje povzroča vlago v prostoru, prav tako pa tudi sami nimamo dostopa do svežega zraka, posledično se slabo počutimo.

Zamislimo si, kakšen je občutek na sprehodu po dežju? Počutimo se sveže, dihamo svež prečiščen zrak. Narava ima svoje načine čiščenja zraka kot so veter, dež, sneg mi v hiši pa tega nimamo. Najenostavnejši oziroma najboljši približek naravnim pojavom je rekuperacija.

rekuperacija

Rekuperacija je najhitrejša rešitev, kadar imamo prisotno vlago. Rekuperator ima montiran tudi senzor vlage, toplote in svetlobo, kar pomeni da deluje avtomatsko tako vas sama rekuperacija zraka ne moti med spanjem. Omenjeni način zračenja, ki ga priporočamo vsem, tako družinam z malimi otroci, kot tudi družinam z hišnimi ljubljenčki, saj vam lahko izboljša kvaliteto zraka v vašem prostoru. S tem pa poskrbi, da se počutite sveže in spočito, predvsem pa je rekuperacija številka 1. v boju z vlago.

Rate this post