Izdelava mansarde je poceni in enostavna

izdelava mansarde

Izdelava mansarde je lahko hitra in poceni ter za vas zelo koristna, ker boste tako izkoristili prostor na podstrešju, kjer so se do sedaj nabirale pajčevine in prah, toplota pa je uhajala skozi streho. Izdelava mansarde poceni pomeni, da vas ne bo stala več kot 500 Eur, če si boste omislili klasično, z izolacijo, brez strešnih oken, torej tako, ki ne bo posegala v glavne tramove in zanjo ne boste potrebovali gradbenega dovoljenja. Zakaj pa ne?

izdelava mansarde

Če do sedaj niste vedeli, da je izdelava mansarde lahko tak ugodna, zdaj veste, da ni tak strošek in da ne potrebujete gradbenega dovoljena, če boste namestili izolacijo, pod in na obeh straneh okna. To je to, ne posegate v osnovno konstrukcijo in v streho, zato boste na občino na upravno enoto oddali le priglasitvena vzdrževalna dela. Najbolje je, da se posvetujete z arhitektom, ki bo naredil načrt za obnovo podstrešja oziroma izdelavo mansarde, lahko pa načrtujete tudi sami.

Izdelava mansarde bo potekala kot po maslu, če boste najeli strokovnjake, ki imajo prava orodja za to, izkušnje in znanje in bodo mansardo izdelali v nekaj dneh. Pomembno je, da jo dobro izolirate in položite pod, ki bo bolj topel, na primer les ali vinil. Lahko si omislite talno gretje. Najbolj smiselno in lepo je, če vse obijete z lesom in že imate luštno miniaturno stanovanje ali sušilnico za zelišča na premer.

Naj bo izdelava mansarde vam v korist tako, da boste pote v vsej hiši prihranili veliko denarja zaradi ogrevanja, ki lahko je cenejše tudi do 60 %, odvisno je od površine mansarde in od tega, kako je izdelana. V njej boste imeli lahko kabinet za delo, mirni kotiček, za telovadbo ali za otroke, da bodo imeli svoje stanovanje. To bo najboljša investicija v vašo hišo, ki se vam bo za zelo malo denarja precej obrestovala na več načinov.

Rate this post