PS5, kdaj ga lahko pričakujemo?

Če ste ljubitelj tehnologije, ali pa če samo radi svoj prosti čas preživljate z igranjem video iger, ste potem zagotovo že tudi vi slišali za PS4, ta pa je danes najbolj popularna konzola. Sony je namreč prodal kar 100 milijonov PS4, ta pa je izšel leta 2013, to pomeni da so na leto prodali približno 17 milijonov PS4, zato pa lahko rečemo samo da je noro. Seveda je PS4 zares izjemna zadeva in je danes skoraj da nepozabna tehnologija vseh oboževalcev video iger in tehnologije. Ta pa je sploh popularen zaradi “exclusive” video iger, to pomeni, da se te lahko igra samo na njem, najbolj popularna primera sta God of War in Horizon Zero Dawn, te dve igri sta zares izjemni in mi smo mnenja da bi jih moral igrati čisto vsak ljubitelj video iger.

PS5

Kot pa smo že omenili je PS4 izšel leta 2013 kar je pa že kar 6 let nazaj, kar je pri tehnologiji ponavadi ne navadno. Seveda pa se bliža čas ko bo izšel PS5 in večina nas oboževalcev Sony-evih konzol komaj čakamo na dan, ko bodo tega najavili in nam povedali kaj dejansko ta sploh bo, torej kakšne specifikacije bo ta imel in kakšen videz. Izid PS5-ja pa je potrdil glavni direktor Sony-a tako da ga bomo zares kmalu dobili v svoje roke.

Razni analitiki pa nam napovedujejo, da bo PS5 imel zelo izboljšan SDD (sistemski polnilnik), tako da nam bo PS5 lahko naložil igre, kar polovično ali pa celo več hitreje od PS4, kar je pa noro, glede na to da je PS4 že danes zelo hiter, tako da si to zelo težko sploh predstavljamo. Napovedujejo pa tudi da bo imel seveda izboljšan GPU in tudi CPU, ta dva pa naj bi bila od velikana podjetji AMD, kar pa so vsekakor dobre novice, saj zares velja, da je vse kar AMD naredi nekaj posebnega in da je preprosto izjemno.

Rate this post