Zakaj nam zrastejo modrostni zobje?

modrostni zobje
Modrostni zobje ne zrastejo prav vsakemu človeku. Še danes zdravniki ne vedno, zakaj je tako in zakaj sploh zrastejo. Redkim modrostni zobje ne delajo težav, marsikomu pa zelo hude, kise jih ne da rešiti. Zato je puljenje modrostnega zoba v tem primeru neizogibno. Vendar se mora tega početja lotiti usposobljen zobozdravnik kirurg, ki ve kaj dela, ker to res ni prijetno in lahko opravilo. Tudi pacientu je običajno kar težko in obleče.
modrostni zobje
Ko začnejo rasti modrostni zobje, to človek občuti kot močno neprijetno bolečino, ker ti zobje običajno nimajo prostora, kjer bi bili. Zato dostikrat rinejo stran že obstoječe zobe. To je boleče in ni v redu, zato se običajno zobozdravnik odloči za puljenje takega zoba. Ker so modrostni zobje precej močni in imajo zelo globoke korenine, je puljenje zahteven postopek. Takrat vam bo zdravnik tudi bolniško predpisal, da se  v miru pospravijo rane in boste spet normalno lahko jedli, pili ter živeli.
Nekateri se čudijo, kaj os sploh modrostni zobje, ker jih v družin nimajo. Enostavno gre za devetice, dodatne zobe za osmicami, kočnike, ki jih človek ne potrebuje, ker ima dovolj zob v ustih. Če ne povzročajo nobenih težav, potem se jih seveda pusti, vendar je to zelo redko. Če zrastejo vsi modrostni zobje naenkrat, potem se ne bod zdravnik lotil vseh naenkrat ampak postopoma, da je za pacienta lažje in bolj znosno razen, če povzročajo res hude bolečine in ogrožajo obstoj drugih zob v ustih.
V tem primeru najdite res dobrega in sposobnega zobnega kirurga, ki vam bo odvečne zobe odstranil tako, da se ne bo nič zakompliciralo in boste potem imeli ves čas mir, ker ne bodo  več rastli. Največkrat zrastejo ti zobje ljudem, ki imajo že v družini tako, da večini ti zobje zrastejo, v nekaterih družinah pa sploh tega ne poznajo, kar je zanimivo.
Rate this post