Zunanja svetila morajo biti odporna na vremenske razmere

zunanja svetila

Zunanja svetila nam omogočajo, da lahko se gibamo okoli objektov, po  vrtu lai garaži tudi, ko je temno. Temno pa je ponavadi jeseni in pozimi, ko so noči zelo dolge in pa tudi, če je oblačno. Dobro je imeti odlično osvetlitev okolice, da se ne poškodujemo ali da ne poškodujemo česa drugega. Včasih potrebujemo tudi močno osvetlitev zaradi nalaganja ali iztovarjanja iz avta, kombija ali drugega vozila To še najbolj pride v posetev za garaže ter hale in proizvodnje, ker morajo biti dvorišča res dobro osvetljena. Za to pa potrebujete kakovostna zunanja svetila, ki os odporna na korozijo in vlago ter mraz in vročino.

zunanja svetila

Kakovostna zunanja svetila so običajno narejena iz stekla, kovine in plastike z močnimi žarnicami, ki pa so varčne za porabo elektrike. Morajo biti tudi zelo dobro zaščitena ter vodotesna. Paziti je treba, da so tesnila narejena iz gume, da ne preperi takoj in da potem taka luč ni uporabna. Svetila, k so zunaj na steni, so dostikrat pod streho in obstojijo še dlje časa. Nekateri svetila, ki so na proste, zaščitijo dodatno s strehami, ki je zaščita pred padavinami.

Vrtna zunanja svetila pa so narejena tako, ker ni treba da so močna, da se napajajo s pomočjo sončnih celic in ne potrebujejo stalne elektrike iz sistema, kar je še bolj varčno za vas. Taka svetila so tudi narejena tako, da so dolgo obstojna na vseh vremenskih razmerah neglede nato, lai je sonce, dež sneg ali veter, ter niso občutljiva nanje.

Ko boste izbirali zunanja svetila za sebe, se najprej vprašajte, za kaj jih boste potrebovali in čemu so namenjena ter kje bodo nameščene. Nekatera imajo še kovinske zaščite okoli sebe proti udarcem, če so namenjene na primer živalim lai pa proizvodnji. Če pa jih boste imeli na hiši ali poslovni  stavbi pa le izberite teke, ki so vam všeč in sodijo k fasadi. Namreč izbirate lahko med številnimi oblikami in barvami ter jakostmi svetil.

Rate this post