Zobna protetika

Da izgubimo naš lep nasmeh je sigurno nekaj krivo. Mogoče še besede zobna protetika niste slišali, saj se ta beseda doma ne uporablja pogosto. Največkrat izgubimo nasmeh takrat, ko izgubimo tudi kateri zob, saj nam je neprijetno kazat to izgubo. Samo, danes se da vse to že popravit, saj zobna protetika lahko vse to uredi. Vsi samo omenjamo vedno zobozdravnika.

zobna protetika

V zobozdravstvu se tudi ukvarjajo z našim videzom, obnovo naši zob, večinoma pa z izgubo zob, in temu pravi zobna protetika. Pri imenovanju zobne protetike največkrat se gre za izgubo zob oziroma nadomestitev. Lahko se gre za klasično protetiko, kjer se ukvarjajo z zobno protezo. Ko govorimo o protezi, to je pripomoček, če lahko tako rečemo, ki nadomesti več izgubljenih zob. Včasih je zobna proteza samo delna, to pomeni da še imamo nekaj svojih zdravih zob, lahko pa jo imamo v celoti. Če sedaj razumete, pomeni da se zobna protetika ukvarja nekako z protezami. Ko imamo protezo, pomeni da je največ krat snemljiva, kar pomeni, da jo lažje očistimo in vzdržujemo higieno svojih ust. Saj do izgube zob pride največ krat tudi zaradi naše ne higiene, lahko pa je kriva tudi kakšna bolezen.

Zobna protetika izbira zelo kvalitetne materiale, za izdelavo proteze. Najbolj zanesljivi, delajo kvalitetno so v Lux Dental, kjer boste z njimi vedno zadovoljni. Poleg zobne protetike vam naredijo tudi zobne luske, pobelijo vam zobe, vstavijo mostičke, implantate. Če vas zanimajo njihove cene, je najboljše, da se oglasite kar pri njih, ker se od pacienta do pacienta razlikuje. Za bolečine se sploh ne rabite pri njih bat, vse vam uredijo pod lokalno, tako da ne boste ničesar čutili. Tudi kasneje ne boste imeli težav, saj je danes že zobna protetika kar napredovala. Če vidite da rabite novo protezo, kar pogumno do njih in vam bodo vse uredili, ter vam povrnili nasmeh.

Rate this post