Osebnostna rast je ključnega pomena!

Vse kar morate vedeti o osebnostni rasti in še več si lahko preberete na spletni strani, do katere lahko dostopate s pomočjo linka na začetku povedi. Na osebnostno rast lahko gledamo  iz več različnih perspektiv vendar je ta ena najboljših. Če se ne bomo izvali sami nas bo izzvalo življenje, kar pa bo po navadi veliko težje, bolj stresno ter veliko bolj neprijetno od tega če to storimo že prej. Osebnostna rast je nekakšen “ključ” ali pa bolje rečeno stopnica do uspeha. Seveda si uspeh vsak razlaga drugače saj imamo drugačna mišljenja ter cilje v življenju.

osebnostna rast

Najbolje, da si pojem osebnostna rast razložimo tako, da si rečemo kaj bi lahko storili danes, da nam ne bo treba jutri ter da lahko naredimo vse, kar se le da učinkovito. Pomembno je tudi, da razmišljamo dolgoročno ter se ne pustimo presenetiti. Problem je tudi, da nas je strah kaj bo jutri ter kako naprej in zmeraj, ko nastopi težava se prebudi tisti naravni nagon FEAR (“Forget Everything And Run”). To pa na žalost ni mentaliteta zmagovalcev ter ljudi katerim so nekaj dosegli v življenju saj so se vsi spopadali z nekakšnimi problemi ter težavami. Oni so sprejeli dejstva ter svoj strah spremenili v priložnost, da se naučijo nekaj novega.

Treba pa je tudi razmišljati v prihodnost npr. Kaj bom počel čez 5 let kje se vidim takrat ter kaj hočem doseči. Če si vse te cilje postavimo ter za njih delamo jih bomo lahko kmalu prerastli ter postali boljša različica samega sebe. In tudi če še ne delate ter mogoče hodite v šolo ne glejte sam katere teste boste pisali naslednji teden vendar glejte dolgoročno, saj lahko z dobrimi ocenami dobite dobro službo s katero boste še korak bližje cilju. Osebnostna rast je torej pomembna skozi celotno življenje in nam nudi neko spodbudo, da postanemo najboljši.

Rate this post