Kemični svinčnik vedno pride prav

Čeprav dan danes naša komunikacija in pisanje potekata preko interneta, računalnikov, e-pošte, telefonov, nam velikokrat vseeno služi tudi kemični svinčnik po zelo ugodni ceni. Je praktična stvar, ki nam bo služila ne glede na vremenske pojave, težave s signalom ali prazno baterijo. Opazimo jih tudi kot darila na začetku ali koncu raznih poslovnih sestankov in prireditev.

Raziskave kažejo, da ima 89% ljudi doma vsaj en promocijski kemični svinčnik, 20% pa jih ima kar 10. Od teh 51% prebivalcev pravi, da bi raje sodelovalo s podjetji, ki podarijo ta svinčnik.

kemični svinčnik

Kemični svinčnik je po navadi sestavljen iz dveh votlih delov v večini iz plastike. V spodnjem delu je vzmet ter spodnja polovica minice, v zgornjem delu  je mehanizem, ki premika minico ven in noter. Navadno ima kemik še pero, da ga lahko zataknemo na mapo ali suknjič. Mina je podolgovata cevka napolnjena s črnilom, ta pa je lahko katere koli barve in je glavni del svinčnika. Po pisanju počakamo, da se napisano posuši, saj je črnilo vlažno in sestavljeno iz mastnih barv, katere  lahko povzročijo packe.

Podjetja, ki podarjajo taka darilca, se morajo zavedati, da morajo gledati ne le na ceno temveč tudi kvaliteto, saj če kemični svinčnik nekajkrat uporabimo, nato pa preneha delati, se bodo s časoma take stvari ljudem zamerile.

Še ena pomembna  pomembna stvar pri kateri morajo podjetja dobro razmisliti je, kakšno bo sporočilo na zunanjosti svinčnika, saj na njem ni veliko prostora, zato mora biti sporočilo premišljeno. V večini primerov zadostuje logotip in ime podjetja. Seveda pa morajo najprej začeti z dobrim materialom za promocijski kemik.

Podjetje Agaric sporoča, da v njihovi ponudbi najdete lesene, plastične, kovinske in EKO kemične svinčnike pri čemer za kovinske svetujejo graviranje, za plastične kemike pa dotisk. Zato bi za dobro izbiro pri načrtovanju promocijskih kemičnih svinčnikov predlagala njihovo podjetje.

 

 

Rate this post