Prasketanje kamina na drva nam je pisano v genih

Kamin je starodavno ogrevanje prostorov, ki ga imamo zapisanega vsi ljudje v genih, ker smo prišli iz jam, kjer so naši predniki vedno kurili ogenj, da so se ogreli in spekli hrano, zato ni lepšega kot prasketanje ognja v kaminu, sploh v jesenskih n zimskih dneh, ko zunaj brije veter in pada mrzel dež ali prijetno sneži. Predstavljajte si, kako lepo je, ko stopiš v hišo ves premražen in moker, pa je lepo toplo, mirno gori ogenj v kaminu, zraven pa je še tople čaj in topla jedača. Kdo bi se lahko temu url ne da bi se z veseljem zleknil pred  kamin, ki tako lepo greje in zaspal, se odpočil ter  regeneriral.

kamin

Kaminov je več vrst, lahko so umetni na plin ali pa kombinirani, najboljši in najbolj pristni pa so seveda kamini na pelete ali drva, slednja so še posebej čarobna zaradi prijetnega zvoka prasketanja in pomirjujočega pogleda na plamen, ki je povsem naraven. Zraven vas bo grelo še dejstvo, da so drva še  vedno daleč najbolj poceni energent, ki ga dobite na trgu, in tako bo očitno ostalo še kar nekaj časa, če pa imate lasten gozd, je pa zmaga popolna.

Kamin je možno vgraditi prav v vsako stavbo, ob steni ali pa tudi na sredini, lahko je zidan ali pa že narejen iz naravnih materialov, kot sta železo in opeka.  Kamin je zelo varen in varčen, zato ga je dobro imeti v stanovanju ali hiši in najlepše je, ker lahko ogreje več prostorov hkrati, včasih tudi nadstropij, odvisno je, koliko kilovatov ima kamin. Katerega bi potrebovali glede na površino, glede na vaše pohištvo in stil, glede na vaše potrebe in želje, kaj bi ogrevali in kako, pa vam bo svetoval izkušen strokovnjak, ki si bo z veseljem vzel čas za vas ter naredil načrt in izvedbo in vas povezal še z drugimi strokovnjaki za vgradnjo dimnika.

Rate this post