Kakšen domofon potrebujete za stavbo ali blok?

Domofon ima že skoraj vsaka hiša, bloki in velike stavbe pa ne morejo biti brez njih. Olajša nam komunikacijo iz prostorov do vhoda stavbe ali do ograje. Hkrati lahko vidimo prišleka in tudi odpremo vrata po potrebi. V različnih stavbah se uprolabjjao različni domofonski sistemi, ki so namenski za določene stavbe. Seveda je od vaših potreb in želja odvisno, katerega boste nabavili. Če imate težave s tem, da ne veste, kdo je pred vrati in imate dosti do vrat lai pa da ne morete hoditi, potem je domofon idealna rešitev za vas. Prihrani vam pot in tudi marsikatero nevšečnost, če vam prišlek ni všeč, ga lahko odpravite brez stika z njim. Tako ste tudi bolj  varni.

domofon

Hišni domofon je lahko tak, da samo slišite prišleka in lahko tudi odprete vhodna ali ograjna vrata po potrebi. Malo dražji so z video nadzorom, da lahko prišleka tudi vidite, kar se precej priporoča, ker imate tako bolj pod nadzorom dogajanje zunaj. Lahko tudi snemate dogajanje po potrebi. Če imate več stanovanj in nadstropij, lahko nabavite tak domofon, da ima dve, tri ali več možnosti priklopa za vsako stanovanje posebej. Na takem domofonu boste lahko imeli gumbe za zvonjenje za vsako stanovanje in tudi napise, za katero stanovanje je kateri zvonec. Ti domofoni imajo tudi videonadzor, če ga potrebujete.

Največji domofon pa je gotovo za poslovne stavbe in za bloke. Ti domofoni imajo res veliko zvoncev, so zelo kompleksi in praviloma imajo tudi video nadzor. Brez tega seveda v takih stavbah ne gre, saj ne morete iz višjih nadstropij tekati vsakič do vhodnih vrat, ko kdo pozvoni. Kaj pa, če se kdo zmoti lai se pošalijo otroci. Zgubite lahko živce. Če ne veste, kateri domofon bi vam ustrezal, se posvetujte s strokovnjakom, ki bo  poveedal, kateri bo zadovoljil vaše potrebe in bo tudi bolj trajen.

Rate this post