Zakaj imeti dodatno zdravstveno zavarovanje

dodatno zdravstveno zavarovanje

Dodatno zdravstveno zavarovanje ni obvezno je pa dejansko nujno. Če nočete plačevati dragih zdravstvenih storitev in zdravil. To pomeni, da osnovno zavarovanje krije dosti manj, kot dodatno zdravstveno zavarovanje, ki krije boljša zdravila, operacije, ki niso življenjsko nujne, ne nujne zdravstvene storitve in prevoze z rešilcem. Torej, če vaše življenje ni ogroženo in zdravnik ne označi, da je bila zdravstvena storitev ali zdravilo in prevoz nujno, potem boste plačali vse iz lastnega žepa, če nimate dodatnega zavarovanja, kar pa so lahko zneski tudi po nekaj sto tisoč evrov.

dodatno zdravstveno zavarovanje

Zato je dodatno zdravstveno zavarovanje modro imeti. Vendar pozor, morate ga plačevati vsaj tri mesece prej, dokler ste še zdravi in nimate težav, če želite, da vam velja. Nekateri menijo, da bodo plačevali, ko je kaj narobe, vendar se uštejejo in morajo vse plačevati kljub temu, da so plačali prve tri premije zavarovanja. Zato se vam dodatno zdravstveno zavarovanje najbolj splača kupiti takoj, ko zaključite vaše šolanje in izgubite status študenta. V tistem letu bo premija za vas še zelo ugodna.

Vsako leto, ko čakate in ne plačujete dodatnega zavarovanja, se vam bo premija zvišala za 3 %. Tudi, če ste bolni bo za vas premija višja. Nekateri pa hočejo imeti vrhunske storitve, svojo sobo v bolnici televizijo in svoje zdravstveno osebje ter najboljša zdravila, zato plačujejo tudi višje premije. O tem se pogorite s zavarovalniškim agentom in pomagal vam bo izbrati pravo premijo za vas.

Če imate dodatno zdravstveno zavarovanje, ste lahko mirni, ker vam bo zavarovalnica ob nesrečah ali boleznih krila vse stroške. Osnovna premija ne krije le nekaj storitve v zobozdravstvu in okulistiki, če imate te težave se pozanimajte, kaj lahko plačujete, da vam bo zavarovalnica krila tudi te stroške. Katero zavarovalnico izberete, je vaša odločitev, saj se cene premije ne razlikujejo dosti med seboj, se pa razlikujejo po tem, kako se obnašajo do svojih klientov, zato modro izberite najboljše.

Rate this post