Kako sta povezani cena in velikost čistilne naprave

čistilna naprava cena

Čistilna naprava cena za njo je odvisna od tega, za kakšno čistilo napravo se boste odločili in kako je velika, kakšen je teren, na kateri je postavljena in ali je zgrajena iz betona ali je v plastičnem ohišju. Najbolje je, da stopite v stik s strokovnjakom, ki bo preveril, kakšno čistilo napravo potrebujete, kakšen je teren, tudi glede površine in vam bo povedal tudi, kakšna je cena čistilne naprave, več pa na tej povezavi https://cistilnanaprava.com/cena/.

čistilna naprava cena

 

Če boste v iskalnik vnesli ključne besede kot so čistilna naprava cena, boste našli nekaj zadetkov, kjer boste dobili opise različnih čistilnih naprav, nikjer ne boste našli cen, saj so odvisne od projekta do projekta in če so že objavljene so pavšalne, približne.

Čistilne naprave so različne, v grobem se delijo na betonske biološke čistine naprave in na čistilne naprave v plastičnem ohišju. Najbolj naravne so seveda betonske, so okolju zelo prijazne in cenovno tudi ugodnejše, saj so veliko bolj trajne od plastičnih, ni jih treba menjati niti obnavljati, samo prazniti jih je treba od časa do časa. Čistilna naprava cena take naprave je ugodnejša od plastične.

Plastična čistilna naprava cena se zaračuna glede na to, kako velika je in kako težavna je postavitev na terenu. Plastične naprave se namreč uporabljajo pretežno tam kjer zaradi težavnosti terena betonske ni mogoče uporabiti, namestiti. Čistilna naprava cena vam pove, da boste za malo čistilno napravo za gospodinjstva odšteli v povprečju 2.500 EUR in še nekje 150 EUR za komunalne stroške, gre pa za povprečje in je ta cena samo za občutek, kakšen je strošek. Je pa lahko ta strošek manjši ali celo do 3000 EUR, odvisno je od sistema in velikosti naprave.

Čistilne naprave so obvezne po zakonu za novogradnje, pa tudi za take objekte, ki nimajo nepretočne greznice ali niso priklopljeni na javni čistilni sistem, zato je taka naprava zmeren strošek, ki trajno reši ta problem komunalnih voda.

Rate this post