KOŠARKAŠKA ŽOGA

Če želite igrati košarko, kaj vse potrebujete poleg dobro pripravljenje ekipe? Prostor seveda. In koš. Pa košarkaška žoga, kajne?

Košarka je zelo priljubljen šport in če smo eden od ljubiteljev bo ta verjetno tudi predstavljala način sproščanja. Vemo pa, kako dobro vpliva tudi na naše zdravje, saj z igro naredimo veliko za telo in  s tem povezan um.

Vsi bi radi bili Jordan in vsak ljubitelj košarke ga pozna. Tudi tisti, ki niso najbolj navdušeni nad košarko, bodo vedeli, kdo je on.

Koliko različnih žog poznate? Eno za nogomet, ena za odbojko, otroška mehka žoga, žoga za košarko in druge seveda. Vidimo, da vsaka športna disciplina zahteva tudi primerno žogo, kar nam je seveda tudi logično. Ne moremo igrati košarke z nogometno žogo in obratno. Ne predstavljamo si, da bi z mehko žogo igrali odbojko. To je zgolj primer. Ko pa smo sami na igrišču in med igro, pa tudi sami ugotovimo pomen same žoge.

Recimo, da želimo kupiti nekomu super darilo, ki pa je ljubitelj košarke. Mogoče kakšnemu otroku, kateri se navdušuje nad to športno disciplino. Ali ni prav košarkaška žoga najboljše darilo? Četudi jo morebiti ima, jih ne bo nikoli preveč.

Gre za šport, ki je zelo »hiter«, vse se pred nami dogaja zelo hitro in včasih prav težko sledimo žogi. Seveda govorimo o košarkaški igri, ko igrajo profesionalci ali pa dobri košarkaši. In koliko »fint« znanjo ti izpeljati. Pa kako visoko skočiti na koš. Ja, vse to je praksa. In, kar je dobro je to, da ni starostnih omejitev in lahko košarko začnemo igrati in jo vzljubimo že zelo hitro, od majhnih nog. Le tako lahko in kot otrok najbolje razumemo igro in dogajanje. Morebiti celo ustvarimo »talent.«

Za vse je potrebna vaja, da bi nam uspelo. In za vsak šport je potrebna ustrezna oprema. Ne glede na to, ali govorimo o nogometu, obojki, košarki, itd. Pri košarki pa brez žoge, table in obroča enostavno ne gre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *